esmaspäev, september 03, 2007

Kakelung lasteaias

Poiss tuli täna lasteaiast ja nina oli marraskil. St ta oli vastu ninajuurt päris hea matsu saanud. Ühelt poisilt. Ehk siis teda oli lasteaias käega (pakun rusikaga) näkku löödud. Nüüd siis mõtlen, et mida korralik lapsevanem sellises olukorras teeks. Jätaks nii? Tõstaks lasteaias teema üles? Õpetaks poissi rohkem enda eest seisma?

5 kommentaari:

Terje ütles ...

Riskin küll mittekorraliku lapsevanema tiitliga, aga mina ei teeks nagu midagi muud kui ert paneks natuke aaloesalvi vms marrastusele peale. Kasvataja ilmselt ju teab ka et selline asi juhtus ja tõenäoliselt on ta juba riiukukega riielnud. Enda eest seista muidugi tuleb, aga kes ütleb, et see aitab alati kõike ennetada? Ja kui oled maaharijaks loodud, siis sõdalaseks kasvamine on valuline

Tiina ütles ...

Mina lapin ka sellistel puhkudel haavu. Vajadusel küsin ka kasvatajalt üle mis juhtus. Ent enamasti räägib kasvataja ise, mis toimus ja miks-kes-kuidas.
Lihtsalt, et mõista.
Selleks ajaks kui mina juhtunust kuulen-näen on tavaliselt noomimised ju noomitud ja kaklused katkutud-leppimised lepitud.

Heidi ütles ...

Ma küsiksin ka kasvataja käest üle, et mis juhtus. Kummaline, et kasvataja ise õhtul juhtunust ei rääkinud.

Maret ütles ...

Õhtul ei räägitud ehk seetõttu, et lapsel ei käinud järel lapsevanem, vaid sõbra ema=tädi.
Aitäh mõtete eest! Käin uurin, mida kasvataja asjast arvab :)

Anonüümne ütles ...

no meil nt oli juhus, kus tüdruk jäeti kogemata kasvataja poolt tuppa luku taha, kuna ta oli vetsus siis, kui teised just õue hakkasid minema. laps nuttis seal tükk aega, enne kui avastati, et ta puudu on. kasvatajad muidugi räägivad küll neid asju, kui midagi juhtub, nt kevadel sai poiss ühe teise käest labidaga vaata et näkku. mis sa seal siis tagantjärgi enam pahandad, kahju nö on juba tehtud. iseasi, kui mingi pideva iseloomuga kiusamisega tegu oleks, siis ma võtaks küll kõrgemal tasemel asja ette, ehk siis räägiks kasvataja ja selle kiusaja vanemaga törts tõsist juttu. samas on meile kasvataja teinekord ka sellise vabanduse toonud, et x taob vahel teisi, kuna tal isa joob ja kodune olukord on raske. õnneks x ise veel paadunud rets pole ja kuulab kasvataja sõna teinekord :)