neljapäev, november 23, 2006

Katsetamist vajavad käsitöö-tegemised

  • heegelhargiga heegeldamine
  • varjukudumine
  • domino-kudumine
  • suurem vanutamistöö

Nendeni tahan jõuda lähima 3 kuu jooksul. Lepime, et õnnestub!!!

7 kommentaari:

Maret ütles ...

Aitäh vihje eest!

Olen igasugu õpetusi siin-seal näinud, aga vat ... kättevõtmise asi.

Anonüümne ütles ...

mõnus tõdeda, et mul neist vaid üks proovimata- varjukudumine. Hargipitsi tuletasin just möödund nädalal meelde- oli õele ruttu kingitust vaja ja ... sain hakkama :)
aga tegelikult tahaksin korra lapikudumise võttega vanutatud vesti endale kududa. Sellise pika ja sooja.... oleks ainult aega :)

Anonüümne ütles ...

:) Kui umbes aasta tagasi Tartu kudujate-heegeldajate-jm käsitöö tegijatega ühinesin, oli ka just soov õppida heegelhargiga heegeldama. Aga tegudeni pole kahjuks siiani jõudnud:( Ehk peaks teinekord mõnel kokkusaamisel julguse kokku võtma?
Mingis Kodukirja isetehtud jõulukingituste lisas (vist 2003 või 2004 või koguni 2005? - ei tea täpselt, aeg lendab nii kiiresti) oli ka hargipitsi! See lisa peaks isegi kusagil riiulil leiduma...
Neist kudumistest praegu parem ei unista:) Kui ühe teatud pikka aega kestnud töö valmis saan, ei soovi mõnda aega vardaid näha.

Egater ütles ...

mina tuletasin heegelhargi töö meelde, sest üks viimase klassi piiga soovis seda teha, ilma et asjast eriti aimu oleks. Ta nimelt arvas, et ma nagunii ei oska ja ütles esimese ettejuhtuva nime, mille vanast ja väga halbade piltidega heegeldamise ramatust leidis :) Aga talle hakkas asi meeldima ja nüüd heegeldab hoolega.
Doomino ja varjukudumine minugi õppimist/vaatamist ootavate tehnikate nimekirjas. Esimene kunagi proovitud aga vajab jälle turgutamist
Aga nljakas on see, et selle suure käsitöö "taassünniga" on kõik tehnikad varjusurmast välja tulemas, mida pole juba 10-15 aastat eriti tehtud. Mõnus

Maret ütles ...

Hargipitsis eestikeelne juhend on jah selles Kingieris (2004 a ehk) ja eelmise sügise Käsitöös oli ka mäletamistmööd midagi :)
Aga tõesti on mõnus, et nii paljusid erinevaid stiile taaskord propageeritakse. Muidu läheks ju igavaks :)

Annu ütles ...

doomino-kudumist tahaks minagi selgeks saada, raamatukogust võetud raamat mind eriti ei aidanud:(

Maret ütles ...

Annu - mis raamatut sa uurisid?