neljapäev, mai 29, 2008

Saba - sa kerki!

Eile õhtul ETV-s saade "Foorum". Telekas oli tiksunud mõnda aega, kui KE tuleb mulle teise tuppa raporteerima, et küsimus, millele vaatajad jah/ei vastata saavad, on sel korral "Kas Eesti välispoliitika on olnud elukas?" (tegelikult oli: "Kas Eesti välispoliitika on olnud eDukas?"). Karp kukkus lahti. Sai siis uuritud, et kas latseke teab, misasi on välispoliitika - ei teadnud. Kustkohast ta aga seda sõna teab /lugeda oskab - pole õrna aimugi.

Muidulugejatele kommentaariks - poisile pole keegi lugemist õpetanud. Siiani arvan, et ta jätab sõnade pildid meelde ja kui sama tähekombinatsiooni näeb, siis nö loeb. Või oskabki lugeda? Või käibki lugemaõppimine sedasi? Fakt on see, et lugemisteemaga tegeleb ta ise, kirjutamises tuleb enesehinnangule kaasa aidata.

Veidi aega tagasi käisin lasteaias arenguvestlusel. Sinna minnes muigasin, et näis, kelle arengust me rohkem rääkima hakkame (mina vrs KE). Kellel vaja rohkem pingutada. Uskumatult mõnus oli aga kuulda, et kasvatajad arvavad sama, mis mina. Seega oleme õigel teel. Märksõnad: väiksem seltskond (piilun jätkuvalt ette juba väiksemaid koole), kui tahab, siis teeb/oskab hästi; hea mälu; ei taha, et kellelgi oleks paha(sti). Üllatuseks tuli, et talle meeldib täiskasvanutega rääkida. Ilmaasjadest. Uh jah. Kõik paraneb-laabub-vaikselt laheneb. Lasteaia elus. Augustis aga elu muutub - pean end enam koguma ja suutma 2 suht erineva lapse vanemana lasteaias hakkama saama. Ja arenema. Ja tubli olema. Ja (karta on) rohkem haiguslehel olema.

Kommentaare ei ole: