esmaspäev, november 20, 2006

Kõik ei mahu marjamaale...

Kus juhtus? - Tartu raekojaplats
Mis juhtus? - mõned nädala tagasi avastasin, et üsna hiljuti avatud Raesalong (kauplus, kus müüdi käsitööd/maale jm) on suletud. Kindlalt ja pikaajaliselt. Ruum tühi ja ukselolev silt annab teada, et salongi enam pole. Mõtlen - mis siis ikka.
Mõned päevad tagasi avastasin aga, et kõrval paiknenud spordipood on samuti oma uksed jäädavalt sulgenud ning kliente kutsutakse rõõmsalt Riiamäel paiknevasse poodi. Hmmm. Raekoja platsil seega pikk rivi tühje aknaid. Mis sinna tuleb? Söögikohad? Võimalik. Kuigi mina eelistaksin midagi muud. Et oleks vaheldust. Kuigi mis siin salata- eks asukohast tingitud rendiüür paneb kõik paika.

MOTT

5 kommentaari:

Ülle ütles ...

Käsitööpoe asemele pidavat tulema toidupood. Nii väitis mingi ajaleht.

Maret ütles ...

Podisedes peaksin märkima, et toidupood sinna pole vist küll kõige parem mõte. Kui see toidupood pole ainult turistidele orienteeritud. Miks paha mõte? Sest kärutavatele emmedele ja eakatele inimestele ei oleks see just mugavaim koht (kõrge/talviti suhteliselt libe trepp).

Et kui keegi peaks minu arvamust küsima :P

Anonüümne ütles ...

Olen ka toidupoe-juttu kuulnud. Aga imelik variant. Väikesed poekesed odavama üüriga kohtadeski on võrreldes isegi Kaubamajaga kallid. Mis saab siis, kui on väike pood kalli üüriga kohas? Ei kujuta hästi vastavat äriplaani ette.
Pärnus vist hakati vanalinnas olevadi kohvikuid toetama. Paraku küll uusi. Need, kes on seni hakkama saanud, peavad edasi ka hakkama saama. Ei tea, millal Tartu uute toetamisenigi jõuaks..
Tegelikult see üks Raekoja platsi külg on täitsa hämmastav. Käsitööpood lännu (platsil üldiselt siiski veel kaks järel), spordipood lännu, "sõõrikubaar"/söökla (tuntakse ikka sõõrikute järgi vist rohkem) lännu, kinnisvarabüroo lännu. Viimase asemel kotipood. Näis siis, kauaks seda. Samas - teine pool toimetab edasi. Aga kui igal pool Raekoja platsil oleks ainult söögikohad, siis see tüütaks ära küll. Imelik koht see Tartu Raekoja plats. Oleks nagu Tartu kesklinna ja vanalinna keskpunkt, maamaksud/üürid üüratud, aga midagi jääb kõvasti puudu...

Anonüümne ütles ...

Ahjaa.. Nora Raamatud jäi enne loetelust välja. See kah. Lännu.

Maret ütles ...

Kõik on lännu jah. Kuidagi masendav on toda külge vaadata. Aga eks näis.

PS Sõõrikubaari asemel pidi mingi kaasaaegsem toidukoht tulema. Taaskord.